Retket ja leirit

Keskeinen osa Liedon Eränkävijöiden toimintaa ovat vuosittaiset retket ja leirit. Sekä sudenpennuille että seikkailijoille ja tarpojille järjestetään vuosittain useampia viikonlopun mittaisia retkiä sekä pidempi kesäleiri tai vaellus. Lisäksi vuoden mittaan on useita lyhytkestoisempia, noin päivän mittaisia, tapahtumia varsinaisten viikoittaisten kokoontumisten lisäksi. Retkillä ja leireillä ei ole tarkoitus kartuttaa lippukunnan kassaa vaan ne järjestetään omakustannushintaan. Suuremmat partiopiirin tai Suomen Partiolaisten järjestämät leirit ja tapahtumat maksavat usein Liedon Eränkävijöiden omia tapahtumia enemmän, mutta lippukunta pyrkii avustamaan osallistujia myös niiden kustannuksissa.
 
Retkistä ja leireistä tiedotetaan oman johtajan lisäksi näiden verkkosivujen kautta. Tiedotteesta selviää aina muun muassa retken kesto, hinta sekä se, kenelle ja mihin mennessä tulee ilmoittautua päästäkseen mukaan. Yleisiä ilmoittautumisohjeita löytyy TÄÄLTÄ.

Retkelle lähdettäessä on niin pienen kuin isonkin partiolaisen aina syytä muistaa, että jokainen partiolainen huolehtii omista varusteistaan ja pakkaa reppunsa itse. Kunnon makuupussi, makuualusta, reppu ja huonon kelin sattuessa eritoten sadevaatteet ja saappaat takaavat onnistuneen retkikokemuksen. Johtajilta kannattaa kysyä vinkkejä partiovarusteiden hankintaan.
 
Partiotoiminta on täysin vapaaehtoisvoimin tapahtuvaa toimintaa. Toimintaan osallistuakseen partiolaisella tulee olla maksettuna Suomen Partiolaisten jäsenmaksu, joka on noin 50 euroa vuodessa ja pitää sisällään muun muassa toissijaisen partiovakuutuksen, joka on oltava voimassa kaikilla partiotoimintaan osallistuvilla. Maksun maksaneet saavat lisäksi kaksi eri partiolehteä muutaman kerran vuodessa sekä alennuksia partiokauppojen tuotteista.
 
Sivun ylälaitaan