Tausta- ja tukiyhteisöt

Liedon seurakunta

Partiolippukunta Liedon Eränkävijät on osa Liedon seurakunnan nuorisotoimintaa. Seurakunta vastaa muun muassa monista kokoontumistiloista ja mahdollistaa vakaan taloudellisen tilan. Lippukunta puolestaan tuo viikottain noin 250 henkilöä seurakunnan toimintaan. Esimerkiksi Liedon kirkko tarjoaa komeat puitteet uusien sudenpentujen lupauksenantotilaisuudelle, johon sudenpentujen perheet sekä muut lippukuntalaiset ovat myös tervetulleita.

Liedon Liesa -85 ry

Liedon Liesa -85 ry on perustettu vuonna 1985 tukemaan Liedon aktiivista partiotoimintaa. Yhdistyksen nimessä sana "Liesa" tarkoittaa hirsirakennuksen kahden alimman hirren ristiliitosta.Se kuvaa Liesan ja LEK:n yhteeen liittymää.

Liesan näkyvin tukimuoto on Liedon Kaskalan kylässä sijaitseva partiomaja, joka vihittiin virallisesti käyttöön 25.5.1993. Myöhemmin majan ympäristöön on rakennettu varastorakennus, kiintolaavu ja huoltorakennus.

Liesa tukee lippukuntamme toimintaa paitsi ylläpitämällä majaa ympäristöineen, myös myöntämällä tukea varustehankintoihin sekä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin huoltojoukoissa. Toki liesalaiset ovat tulleet tutuiksi myös esimerkiksi Ritarikokeen kisailijoina.

Uudet jäsenet ovat tervetulleita ja toivottuja mukaan toimintaan, lisää tietoa liittymisestä ja toiminnasta antaa puheenjohtaja Juhan Heinonen, puh. 0405348090.

Partioäidit

Partioäidit on syksyllä 2013 koottu ryhmä uudehkojen partiolaisten äitejä, jotka jatkavat vanhempien partioäitien jalanjäljillä. Ryhmän tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten partiotoimintaa Liedossa. Partioäidit mm. huolehtivat omalta osaltaan Liesan majan siisteydestä, leipovat lippukunnan isoimpiin tapahtumiin sekä harrastavat omaa partiomaista toimintaa, "äitipartiota". Partioäidit kokoontuvat kerran kuukaudessa, pääasiassa viikonloppuisin.
Yhteyshenkilö Maikki Lepistö
mailep (ät)opettaja.fi
p.0400-202 660

ALTTI

Altti-lippukuntiin kuuluvat partiolippukunnat Turusta itään, eli Liedon Eränkävijät, Auran Eräkurjet, Tarvan Tapiot, Paimion Kairankiertäjät, Piikkiön Tammipartio sekä Sauvojapojat ja Hakkistytöt Sauvosta. Altti-lippukunnat järjestävät vuosittain muun muassa yhteisiä kursseja ja partiotaitokilpailuja sekä yhteisen kesäleirin seikkailijoille ja sitä vanhemmille joka neljäs vuosi.

Lounais-Suomen Partiopiiri (L-SP)

Liedon Eränkävijät kuuluu muiden varsinaissuomalaisten lippukuntien tapaan Lounais-Suomen Partiopiiriin. Piirin tapahtumista tutuin lienee jokakeväinen järjestettävä partioparaati Turussa sekä eri ikäkausille suunnatut partiotaitokilpailut. Lisäksi piiri tarjoaa lippukunnille ja niiden jäsenille monipuolisesti tukea sekä koulutustapahtumia.

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on osa maailmanlaajuista partioliikettä. Suomen Partiolaiset tulee lippukuntalaisille tutuksi muun muassa joulukalenterien ja Partio-lehden myötä. Suomalaiset partiolaiset kuuluvat sekä Partiotyttöjen Maailmanliittoon eli WAGGGSiin (The World Association of Girl Guides and Girl Scouts) että Partiopoikien Maailmanjärjestöön eli WOSMiin (World Organization of the Scout Movement).
 
Sivun ylälaitaan